2014/01/20

FOOD: Maaltijdsalade met quinoa en gepofte bietjes

Een lekkere frisse maaltijdsalade met sinaasappel en rode bietjes die ik voorbij zag komen op 24kitchen! Ik heb het recept een klein beetje aangepast en het is zeker een aanrader. Mmm, allemaal verschillende kleurtjes en smaaksensaties bij elkaar!

Maaltijdsalade met quinoa en gepofte bietjes

Benodigdheden (2 personen):
1 kopje quinoa 
2 grote rode bieten
1 grote sinaasappel
2 handjes gemengde noten
Slamelange
Feta
Olijfolie
Zeezout
Peper
Optioneel: Bosje peterselie en munt

Variatie: je kunt ook voorgekookte bietjes gebruiken, deze zijn ook heerlijk zoet van smaak! Verder kun je de quinoa ook heel goed vervangen door couscous.

Bereiding:
Als je geen voorgekookte bietjes gebruikt verwarm je de oven voor op 200º. Schep twee hoopjes zeezout in een ovenschaal. Leg de bieten op het zout en pof ze circa 1 uur in de oven. Je kunt er ook voor kiezen de bietjes te koken. De kooktijd is ongeveer 50 minuten. 

Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking (1 deel quinoa op 2 delen water). Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Pluk en hak de peterselie en munt fijn en meng dit samen met de slamelange alvast door de gare quinoa. 

Schil de sinaasappel en pel de bieten, snijd beide in partjes en meng dit ook door de salade. Hak vervolgens de noten grof en verkruimel de feta. Strooi beiden over de salade. 

Sprenkel als laatst nog wat olie en een snufje peper en zeezout over de salade. Voila! Eet smakelijk!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten