2014/01/21

FOOD: Selfmade satésaus

Mmm, wat is nou lekkerder bij Aziatisch eten dan een flinke kwak lekkere romige satésaus?! Met dit recept voor een verantwoorde satésaus mag je zoveel opscheppen als je wilt! Vandaar dat ik het graag wil delen!

Selfmade satésaus

Om de saus zo puur en lekker mogelijk te maken gebruik je voor deze satésaus zelfgemaakte pindakaas. Hiervoor verwijs ik je heel graag terug naar mijn FOOD-post: Selfmade pindakaas

Benodigdheden:
Water (of melk voor een nog romiger effect)
Pindakaas
Ketjap
Geraspte kokos
1/2 ui
1/2 rode peper (of sambal)

Ik geef hiervoor bewust geen hoeveelheden want alles gaat op gevoel en smaak. 

Bereiding:
De satésaus maak je heel gemakkelijk door water of melk (pas dit aan op voor hoeveel mensen je kookt) te verwarmen in een pannetje. Net voordat het kookt zet je het vuur laag en voeg je beetje bij beetje de zelfgemaakte pindakaas toe. Zodra de substantie lekker 'sauzig' wordt, zit er  genoeg pindakaas door! Voeg vervolgens een flinke scheut ketjap manis, wat geraspte kokos en de fijngehakte ui en rode peper toe. Roer het goed door elkaar en klaar! Heerlijk bij bijvoorbeeld een lekker nasi-recept! Eet smakelijk!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen