Dit brood is het delen meer dan waard!! Ik ben GEK op krentenbrood en zocht al een tijdje een recept voor een verantwoorde maar vooral lekkere zelfgebakken variant. Daar is ie dan: heerlijk smeuïg koolhydraatarm krentenbrood boordevol noten en fruit!
Benodigdheden:
150 gram
amandelmeel
50 gram
havermout
50 gram
gebroken lijnzaad
Snufje zout
1/2
theelepel baking soda
5 eieren
50 ml
gesmolten kokosolie
1 el honing
1 el
kokosbloesemsuiker
1-2 el koek
en speculaaskruiden
50 gram
hele amandelen (of andere noten)
150 gram
mix van rozijnen/gedroogde pruimen/abrikozen/cranberry's
Optioneel:
kokosrasp, cacaonibs, sinaasappelrasp
Bereiding:
Meng het
amandelmeel, havermout, lijnzaad, zout, koekkruiden en baking soda in een ruime
kom. Voeg de
eieren, kokosolie, suiker en honing toe. Mix dit tot een dikke gelijkmatige massa. Vervolgens
voeg je de noten en fruitmix toe. Schep dit rustig door het mengsel. Neem een bakblik
en bekleed dit met bakpapier.
Doe het
mengsel in het bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de
bovenkant eventueel met wat amandelschaafsel. Bak het
krentenbrood gaar en bruin in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180
graden. Heerlijk met roomboter en/of kaas..... GENIET!
Xoxo Anneke
Geen opmerkingen:
Een reactie posten