2014/02/01

FOOD: Lasagne met pompoen

Ik ben gek op lasagne en deze variant met pompoen van uitpaulineskeuken is echt goddelijk. Daarnaast is het ook een budget recept! Omdat de oranje knotsen nu volop aanwezig zijn, zijn ze lekker goedkoop. Dat is ook de belangrijkste tip als je niet te veel geld wilt uitgeven aan je avondeten, eet uit het seizoen. Als iets volop aanwezig is, is de prijs stukken lager! 

Pompoen lasagne

Benodigdheden (3-4 personen):
1/2 flespompoen, alleen de steel (de rest kun je gebruiken in je salade of voor lekkere pompoenfrietjes!)
1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

2 blikjes tomatenblokjes

1 bol mozzarella (of andere kaas naar keuze)

6 volkoren lasagne bladen

1 tl oregano

Peper en zeezout

(Olijf)olie

Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 180º. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olie.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.

Gebruik alleen de steel van de flespompoen en schil deze. Snijd de pompoen in hele dunne plakjes met behulp van een mandoline (of mes).

Neem een grote ovenschaal en verdeel een flinke lepel tomatensaus over de bodem van de schaal. Verdeel de plakjes pompoen over de tomatensaus en leg 3 volkoren lasagne bladen op de pompoen en herhaal de voorgaande stappen.

Eindig met een laag tomatensaus en leg daarop nog een paar plakjes pompoen. Ik heb er ook nog wat plakjes tomaat over verdeeld. Scheur vervolgens de mozzarella (of andere kaas) in stukken en verdeel deze over de lasagne.

Bak de lasagne met pompoen in ongeveer 35-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten