2014/03/02

FOOD: Cheesecake zonder kaas!


Een heerlijk recept om de maand maart mee te beginnen! Ik kwam het tegen bij de Groene Meisjes en wilde het graaaag meteen uitproberen. Een gezonde cheesecake zonder kaas? En zo makkelijk? Het was een groots succes, oordeel zelf: vegan 'cheese'cake met rood fruit! 


Benodigdheden:
170 gram ongebrande ongezouten pecannoten

170 gram ongebrande ongezouten cashewnoten

4 grote medjooldadels (ongeveer 100 gram)
2 eetlepels kokosolie

250 gram rood fruit (ik heb gekozen voor ingevroren bramen)

Bereiding:
1. Leg de cashewnoten in een bakje met water en laat ze weken.

2. Laat de kokosolie au bain marie smelten

3. Doe de pecannoten en de ontpitte dadels, met 1 eetlepel gesmolten kokosolie, in de keukenmachine en laat draaien tot het een mooie, gladde massa is geworden.

4. Verdeel het pecannotenmengsel over de bodem van de springvorm. Duw het goed aan.

5. Spoel de keukenmachine om doe nu de cashewnoten en de andere eetlepel kokosolie erin. Laat weer draaien tot het een mooi mengsel is geworden.

6. Verdeel nu de cashewnotenlaag over de pecannotenlaag in de springvorm.

7. Zet de springvorm voor 2 uurtjes in de vriezer.

8. Pureer het fruit (als je voor vriezerfruit kiest laat je dit eerst ontdooien)

9. Haal de springvorm na 2 uur uit de vriezer en verdeel het fruit over de taart

10. Maak de springvorm open en aanschouw: je prachtige vegan cheesecake is klaar!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten