Een heerlijk recept om de maand maart mee te beginnen! Ik kwam het tegen bij de Groene Meisjes en wilde het graaaag meteen uitproberen. Een gezonde cheesecake zonder kaas? En zo makkelijk? Het was een groots succes, oordeel zelf: vegan 'cheese'cake met rood fruit!
Benodigdheden:
170 gram ongebrande
ongezouten pecannoten
170 gram ongebrande
ongezouten cashewnoten
4 grote
medjooldadels (ongeveer 100 gram)
2 eetlepels
kokosolie
250 gram
rood fruit (ik heb gekozen voor ingevroren bramen)
Bereiding:
1. Leg de
cashewnoten in een bakje met water en laat ze weken.
2. Laat de
kokosolie au bain marie smelten
3. Doe de
pecannoten en de ontpitte dadels, met 1 eetlepel gesmolten kokosolie, in de
keukenmachine en laat draaien tot het een mooie, gladde massa is geworden.
4. Verdeel
het pecannotenmengsel over de bodem van de springvorm. Duw het goed aan.
5. Spoel de
keukenmachine om doe nu de cashewnoten en de andere eetlepel kokosolie erin.
Laat weer draaien tot het een mooi mengsel is geworden.
6. Verdeel
nu de cashewnotenlaag over de pecannotenlaag in de springvorm.
7. Zet de
springvorm voor 2 uurtjes in de vriezer.
8. Pureer
het fruit (als je voor vriezerfruit kiest laat je dit eerst ontdooien)
9. Haal de
springvorm na 2 uur uit de vriezer en verdeel het fruit over de taart
10. Maak de
springvorm open en aanschouw: je prachtige vegan cheesecake is klaar!
Xoxo Anneke
Geen opmerkingen:
Een reactie posten